Tarieven en vergoedingen

Volwassenen

Om in aanmerking te komen voor verzekerde psychologische hulp is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Ik heb geen contracten met verzekeraars, maar word wel gewoon vergoed. Als u een restitutiepolis (vrije keuze polis) heeft afgesloten, hebt u recht op vergoeding van het hele bedrag. Is er sprake van een naturapolis dan wordt de psychologische hulp gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw ziektekostenverzekering. U dient bij beide wel rekening te houden met het bedrag dat geldt als eigen risico.

Het kan zijn dat uw klachten niet vallen onder ‘vergoede zorg’. Zo zijn aanpassingsstoornissen, werk- en relatieproblematiek en een aantal andere stoornissen uitgesloten van verzekerde basiszorg. U zult de behandeling hiervoor zelf moeten betalen, of eventueel vergoeding uit een aanvullende verzekering moeten aanvragen. Mensen met burn out klachten kunnen een vergoeding aanvragen bij hun werkgever. Het tarief voor niet vergoede zorg is:

€ 94,50 per contact van drie kwartier, inclusief indirecte tijd.

 

Kinderen

Als gevolg van de jeugdtransitie die met ingang van 1 januari 2015 is ingegaan, vallen de consulten voor kinderen onder de vergoeding door de gemeenten. Aangezien ik ervoor heb gekozen om ook met kinderen contractvrij te werken, zult u zodoende de consulten zelf moet betalen.

Een consult duurt 45 minuten en kost € 94,50, inclusief indirecte tijd. In de meeste gevallen zijn kinderen al geholpen met enkele gesprekken.

 

Tarieven bij ‘niet verschijnen’

Afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang van de behandeling kosteloos worden afgezegd.
Bij niet tijdig afmelden ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Het tarief hiervoor is € 50,-

 

Praktijk Klooster
Groningerstraatweg 34
8921 TR Leeuwarden

Telefoon: 058 216 2171
E-mail: info@praktijk-klooster.nl

KVK: 01134041
Bank: NL59 RABO 0144796228